arkeolog NEDİR?

Arkeolojiyi Forumlara Sığdırmak İmkansız Ama Elimizden Geldiğince Faydalı Olabilecek Konuları Defineci Arkadaşlara Katkısı Olsun Diye Burada Paylaşalım...

Moderatörler:SeRHaT21, OzaN, MaTRaX, MustanG, SEYRANİ

Cevapla [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Kullanıcı avatarı
SEYRANİ
YÖNETİM
YÖNETİM
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
arkeolog NEDİR?

Okunmamış mesaj gönderen SEYRANİ » 15 Eki 2010, 19:13

ARKEOLOG DENİLEN MESLEK SAHİBİ KİMSELER

Arkeoloji, "eski kültür ve uygarlıkları onlardan kalan maddi kalıntıları açısından inceleyen; yer ve zamanını saptamakla uğraşan bir bilimdir.
KENDİ TANIMLARI BU DEFİNECİ OLARAK DEFİNECİ NE BEKLER BİR ...ARKEOLOG DAN
DEFİNE GÖMÜ YERİNİ BULMASINIMI ADAMLAR BİR KAZI YERİNDE 50 YIL UĞRAŞIYORLAR ONLARIN FIRÇALARLA DEGERLİ OBJE HARİCİNDE KEMİKLERİ DAHİ İNCELİYORLAR ARAŞTIRMA OLAYINA SAYGI VAR TABİKİ ZATEN BU YAZI ONLARI KARALAMAK AMACI İLE DEGİL BİR DEFİNECİ ARKEOLOG DAN NE BEKLER YADA NE BEKLEMESİN YAZSIDIR
GÖSTERDİGİN İŞARETİ ÇÖZEMEZ YADA BİR MEZARI ŞIPPADANAK BULMAZ MANTIK YÜRÜTÜR.
ARKEOLOG DENİLEN MESLEK BANA GÖRE DOKTORLUK GİBİDİR BIRANŞ BIRANŞ AYRILIR,
ARKEOLOG VAR HEYKELDE UZMANDIR,ARKEOLOG VAR SİKKE KONUSUNDA UZMANDIR,ARKEOLOG MEZARLAR KONUSNDA UZAMANDIR,ARKEOLOG VAR YAZI KONUSUNDA UZMANDIR,ARKEOLOG VAR HİTİT, KONUSUDA UZMANDIR ARKEOLOG VAR ROMA, ESKİ YUNAN VESAİR KONULARINDA UZMANDIR. EGEDEDKİ BİR ARKEOLOGU İSTANBULA İSTANBULDAKİ ARKEOLOGU DOGUYA GÖNDER APIŞIP KALIR
DEFİNECİ NEDİR AMA İİ BİR DEFİNECİ HER BİRİNDEN AZICIK ÇAKAR YAZISINDANDA SİKKESİNDE MEZARINDANDA HİTİTİNDENDE ROMASINDANDA
saygılar
HER LAFA BİR CEVAP VERİRİZ MUTLAKA DA
ÖNCE ADAMA BAKARIZ ADAMMII DİYE SONRA DA LAFA BAKARIZ

Kullanıcı avatarı
MustanG
YÖNETİM
YÖNETİM
İletişim:

Re: arkeolog NEDİR?

Okunmamış mesaj gönderen MustanG » 16 Eki 2010, 00:41

Çok güzel bir yaklaşım olmuş Seyrani Ustam... Teşekkürler. Doğrusuda bu, arkeolog hayranlığı fazla büyümemeli defineciler arasında, definecilik konusunda detaylı bilgiye sahipse, arkeolog olmasada çok fazla saygı duymak lazım üstadlara.. Arkeologlara saygısızlık yapın demiyorum, onlarında mesleği ve branşı saygıya değer ancak arkeolog demek definecilikten iyi anlıyor demek değildir. Definecilikten anlayan arkeologlar elbette var ama bu oran % 1 bile değil.. Saygılar.
Sitemizde Sunulan Bilgiler, Tavsiyeler ve İşaretlere Yorumlar Yasal Kazı Yapacağınız İçindir ve Yasal Kazı Yaptığınızı Varsayarak Paylaşılmıştır, Lütfen Kaçak Kazı Yapmayalım

Sen hakka tevekkül kıl
Tefviz et rahatı bul
Sabreyle ve râzı ol
Mevla görelim neyler
Neylerse güzel eyler...

Kullanıcı avatarı
sadece_altan
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Okunmamış mesaj gönderen sadece_altan » 16 Eki 2010, 00:46

seyrani ustama katılıyorum ayrıca gözümle gördüğüm birçok arkeologun müzedeki kayıtlara göre gömü yerlerini definecilere verip ortak iş yaptıklarınada şahit oldum. Demekki tek fark 4 sene üniversiteye gidip gelmek oluyor =)
Fesatlar kapıma vardılar ellerinde güllerle,
İşlerine gelmediğinde saldırdılar aynı güllerin dikenleriyle...

http://www.definem.org Ana Sayfamızdaki Define İşaretlerimize Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Lütfen Facebook Sayfamıza Katılarak ve Arkadaşlarınıza Önererek Destek Veriniz...

http://www.facebook.com/Definem.org

Kullanıcı avatarı
AraşTIRmaCI

Okunmamış mesaj gönderen AraşTIRmaCI » 23 Ağu 2011, 21:14

BENİM DE ÇOK İYİ TANIDIĞIM VE KAÇ YILDIR DİPLOMASINI ALMASINI BEKLEDİĞİM BİR ARKEOLOG VAR..LAKİN ŞU ANDA GÖREV VERİLMESE DE SORDUĞUM TÜM SORULARI HAYRETLER İÇERSİNDE DİNLEYİP AYNEN ŞUNU SÖYLÜYOR: E BİZ HOCALARIMIZDAN BÖYLE BİR ŞEY NE GÖRDÜK NE İŞİTTİK... :komik

YA DEĞERLİ ÜSTADLARIM; HER ŞEYİN BAŞI OKUMAK VE BİLGİLERİ AKILLARA KAZIMAKTAN GEÇER..
BU SÖZ EZBER KİTAPLARI OKUMAYA YÖNLENDİREN BİR ŞEY DEĞİLDİR..BUNU ANLAMAKTA ZORLUK ÇEKİYORLAR..OKUMAK GEREKLİ OLAN MERAK ETTİĞİNİZ VE DAARCIĞINIZI GENİŞLETECEĞİNE İNANDIĞINIZ TÜM HARF VE SAYILARDAN İBARETTTİR..EZBER OKUYUPTA ÖRNEK VERİYORUM ''50 YAŞINDA BİR ARKEOLOJİ UZMANIYLA SİZ AYNI YERDE OLAMAZSINIZ'' ÇÜNKÜ BU GÜNGÜ ŞARTLARDA O ZATLARIN ÇÖZÜMLERİ VS. ÖĞRETİLMİYOR Kİ...FOSİLLER, TARİH VS. BUNLARDAN İBARET ...TARLADAN GETİRDİĞİM BİR TUĞLAYI BİLE ; ''ABİ BU ÇÖMLEK PARÇASI MI'' DİYE HAYRET GÖZLERLE BAKAN BİRİSİ, SİZCE ARKEOLOG KAVRAMINI HAK EDİYOR MU ?

UZUN LAFIN KISASI, DEFİNECİLER ARKEOLOGLARIN YANINDA PROFESÖR GİBİDİRLER..GELSİNLER ONLARA ÜSTADLAR ELBET BİR ŞEYLER ÖĞRETİRLER.. :uzgn

İNŞALLAH KİMSENİN KALBİNİ KIRMAMIŞIMDIR..İNANIN BENDE BUNLARI SÖYLEMEKTEN MUZDARİP OLDUM..AMA NE YAPALIM GERÇEK GÜN IŞIĞI GİBİ MEYDANDA DEĞERLİ DOSTLARIM...

SAYGILARIMLA.....
..........THE LAST EXPLORERS............

http://www.definem.org Ana Sayfamızdaki Define İşaretlerimize Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Lütfen Facebook Sayfamıza Katılarak ve Arkadaşlarınıza Önererek Destek Veriniz...

http://www.facebook.com/Definem.org

Kullanıcı avatarı
ferdx45
DefinemORG'cu
DefinemORG'cu

Okunmamış mesaj gönderen ferdx45 » 17 Tem 2012, 21:55

güzel demişssiniz....bende dikkat ediyorumda son yıllarda yasal arkeolajik kazı yapıpta paha biçilemeyen yada günyüzüne çıktığında muhteşem bir eser diye duyurulan bir parçayı gören varmı....?
görünenlerde başında ya jandarma yada canlı yayın ekibi orda ise yada kendi çevresi dışında bir yetkili olduğunda olan sayılı parçalardır....
kötülemiyorum açıkça yüzlerine söylüyorum... :twisted:ve bu bir gerçektir...
adamlar yer buluyor tarihi günyüzüne çıkarıyor tam herkesin merakla beklediği bir anda biz 10000 yıllık medeniyet bulduk ama DÖNEM SOYGUNUNA uğramış malesef.... :P
tüh beeee diyesim var.. :shock:
ama yasal pürosüdürler ve engeller bizim gibi düşünenlere malesef salağa yatırmakla bırakıyor...
adamlar kendi bölgemde hiç kazı yapılmamış daha önce ufak tefek yüzey kazıları gerçekleştirilmiş yüzde 60 sağlam olan kalede........bilmem ne otel sponsorluğunda kazı çalışması yapılıyor ve gerçek yerlere bu adamlar ulaşılırken çıkan parçalar gayet güzel küp veya toprak eşyalar.....nerde arkadaş diğerleri.................
malesef dönem soygununa uğramışşş...
açıkça söylüyorum gerçek kaçakçılar bunlardır.........
dışardan gelen yabancı arkeologlara söyliyecek çok şeyim varda........................
VATAN SAĞOLSUN :tsk (Yattım gene salağa)
RASTGELSİN............

Kullanıcı avatarı
SeRHaT21
YÖNETİM
YÖNETİM

Okunmamış mesaj gönderen SeRHaT21 » 06 Ara 2014, 13:38

Valla arkadaşlar okumak gibisi araştımak gibisi yok. Bu başlığı yeni görüyorum. Ben Arkeoloji okuyorum Arkeoloji kazı bilimidir. sizin düşüncelerinize bir cevap vermek istiyorum ama geneline tek bir cevap:

definecinin amacı yükünü tutup kaybolmaktır yada zengin olmak...

Arkeoloğun amacı ise eski hakkında her türlü bilgiyi toplamaktır. Maddi değeri yüksek objeleri bulmak satmak değil.

o nedenle bu düşüncelerin bağdaşması mümkün değil. ilk önce düşüncenin değişmesi lazım.

sizlerin işaret diye adlandırdığınız en başlıca şey mezar başlarında eski uygarlıların kültürlerinde bulunan kutsal inaçlarıdır. Oymalar ( içine yağ doldurulup yakılan ) veya içine su konulan v.s her ne kadar siz işaret desenizde bir arkeolog onun işaret olmadığını bilir. ve siz mezarın yeri için oyuğu arkana al üç adım at beş atım salla mezarı bulursun desenizde arkeolok mezarın yerini adım ile değil yüzey araştırması ile bir seferde tespit edebilecek bilgiye sahiptir.

Arkeoloji değişik alanlarda ilerlemeye devame derken değişik bilimle ile ilişki içerisine girmiş ve daha farklı bilim dallarının doğmasına sebep olmuştur. Seyrani kardeşimizin dediği kimi sikkeden kimi heykelden kimi romadan anlar diye bir kavram yoktur aksine bunların herbirisi arkeolojinin dallarıdır. Arkeolog sikkesinden de heykelindende anlar.

Kazıları çatal bıçak iğne mercek fırça ile yapması onu amacına ulaştırır. öyle kazıp gitmez çünkü inceler eski hakkında bilgi toplar arkeolojinin amacı aslında budur....
Sitemizde Tarihi eser alım satımı yapılmamaktadır... Eser resimleri yayınlanmamaktadır...
Bulduğunuz emareleri bağlı olduğunuz Müze müdürlüklerine teslim ediniz.. Tarihi eser kaçakçılarından uzak durunuz kesinlikle internet ortamında sizleri suça teşvik edenlerden uzak durunuz.

Kullanıcı avatarı
ferdx45
DefinemORG'cu
DefinemORG'cu

Okunmamış mesaj gönderen ferdx45 » 19 Şub 2015, 23:02

peki biri bana şunu izah etsin..
türkiye nin dört bir yanında yüzlerce teknik yasal kazı yapılıyor.hangi haberde kırılmış heykel vede toprak vazo küp dışında şöyle kral eşyaları,tacı,mücevherleri yada soylu denilen tabakanın değerli parçaları gün yüzüne çıkarılıp insanlara ifşa edilmiştir..
parmakla sayabilirsin ancak..
tamam arkeoloji konuyu bilerek gider ama şu bir gerçek arkeolog definecinin resmiyet kazanmış diplomalı halidir...
kimse birbirini kandırmasın... :!:
RASTGELSİN............

Kullanıcı avatarı
SeRHaT21
YÖNETİM
YÖNETİM

Okunmamış mesaj gönderen SeRHaT21 » 21 Şub 2015, 14:56

ferdx45 yazdı:peki biri bana şunu izah etsin..
türkiye nin dört bir yanında yüzlerce teknik yasal kazı yapılıyor.hangi haberde kırılmış heykel vede toprak vazo küp dışında şöyle kral eşyaları,tacı,mücevherleri yada soylu denilen tabakanın değerli parçaları gün yüzüne çıkarılıp insanlara ifşa edilmiştir..
parmakla sayabilirsin ancak..
tamam arkeoloji konuyu bilerek gider ama şu bir gerçek arkeolog definecinin resmiyet kazanmış diplomalı halidir...
kimse birbirini kandırmasın... :!:
Definecilik ile arkeolog luk bunları kıyasladığımızın farkındamıyız? diploma o kadar basit birşeymi? toprağın katmanlarını görebilmek tarihlendirme yapabilmek? hatta bulunan bir çok eserin ustasını dahi bilebilmek? Definecilik ile bağdaşan birşeymi?

Defineci için lahit önemsizdir ama içerisinde 2 altın bir gümüş varsa değerli olan odur. Hemen kır lahitial değerli olanı. Arkeolog için ise o lahit değerlidir içideki değil. İçindekini değerli bulan zihniyette olan bir arkeolog ancak dolandırıcır. Ülkemizde taclar servetler şunlar bunlar yok ise bu arkeolojinin suçu değil devleti alinin zamanındaki yönetiminin başarısızlığıdır. Yurdumuzdan yurt dışıan götürülmüş kocaman yapılar bile var ki örneğin Zeus sunagı gibi.

Öyle internet ortamında oturduğu yerden işin uzmanlarına bilim insanlarına işin erbaplarına laf atanlardan farkımız olmalı. Evet biz bilmiyoruz ama öğrenmek istiyoruz diyebilmeliyiz. Okumalıyız araştırmalıyız. Madem bu işi seviyoruz sevdiğimiz şeye varmak için mücadele etmeliyiz. Ben neydim bende defineci değilmiydim? Kazma elimde bilinçli yada bilinçsiz dolaşan biride bendim. Ama sevdiğim için okuyorum okudukça farklı bir boyuta gittiğimi görüyorum. Madem ben bunu istiyorum o halde mücadele etmeliyim. Elimde kazma ile dağ bayır dolaşarak değil. Okuyarak bilinçlenerek. Yoksa kazmayı kanı hızlı akan heyecan dolu kimin eline versen kazar. Definecilik kazmak yani kişiliği farketmez bilgisi farketmez kazı yapan bişeyler arayan herkes definecidir. Ama herkes Arkeolog değildir. Saygılar..
Sitemizde Tarihi eser alım satımı yapılmamaktadır... Eser resimleri yayınlanmamaktadır...
Bulduğunuz emareleri bağlı olduğunuz Müze müdürlüklerine teslim ediniz.. Tarihi eser kaçakçılarından uzak durunuz kesinlikle internet ortamında sizleri suça teşvik edenlerden uzak durunuz.

Kullanıcı avatarı
ferdx45
DefinemORG'cu
DefinemORG'cu

Okunmamış mesaj gönderen ferdx45 » 25 Şub 2015, 00:26

serhat abi zaten dikkat edersen defineci ile arkeoloğu kıyaslamıyorum..
arkeoloji ile uğraşan nice kişilerin yeraltı zengini olan ülkemizde kırılmış vazodan ve birkaç çatlak eserin haricinde aman aman özel bir eseri gözler önüne seremediğinden yakınıyorum.kimsede bana demesin çıkmayınca güzel bir eser arkeoloğun ne suçu var diye.....
.ben defineciyim ama hiç bir zaman para için koşmadım.önce tarihini incelerim,sonra onların yaşamış olduğu şartları kendimi içene katarak hissetmeye çalışırım.ve bunun gizeminden çok büyük keyif alırım...tek tekçilik en büyük hobilerimden biri..
ne bir sit alanında kaçak bir kazıya yeltendim,nede buna teşfik ettim,nede tarihi bir dokuya zarar verdim..
her zaman gizemin peşinde oldum..diplomam olmadığı için adım defineci.önce bunu bir yazalım kenarı.
manisa civarında yapılan hemen hemen bütün arkeolojik kazıları takip ediyorum..,çıkanları da biliyorum,hiç kayda geçmeyenleride :!: :!:
araştırılan yerlere bakıp çıkan eserlerle kıyaslarsan ben bu işin başındaki arkeologlara kusura bakmayın ama sertifikalı hırsız derim..ben bunu tartışmaya açıyorum,
defineci ile arkeolog arasında bir eşitlik kurmuyorum.. :!: :!: :!: :!: :!:
bunuda her türlü tartışırm..
özellikle de belirteyim tamamen kendini mesleğine adamış ve insanlara geçmişi sunmak için nadir arkeologlarımız da var ...sözüm onlara değil..
RASTGELSİN............

Kullanıcı avatarı
SeRHaT21
YÖNETİM
YÖNETİM

Okunmamış mesaj gönderen SeRHaT21 » 03 Mar 2015, 15:37

İyide defineci sanki ne yapmış? bende değersiz envanter hariç bir eserin defineci tarafından bak ben buldum işte burda dediğini görmedim :) oda satıyo öbürüde demekki. Arkeolog satınca sertifikalı hırsız Definecilere ise sertifikasız hırsız demek lazım gelir.

Şimdi bu ikisini tartışacak olursak biri bilinçli satıyor diğeri rastgele ya tutarsa mantığı ile. Biri yakalandımı hapse diğeri kılıfına uyduruyor.

Arkeoloji okuyanlara bunlar öğretilmiyor bahsettiğiniz üç kağıtçılık Arkeoloji ilminin içerisinde yoktur. O bahsedilen üçkağıtçılık ancak insanların içlerindedir. Arkeoloji ilminde olmayan olayı Arkeolojiye mal edemeyiz. Peki asıl konu ne? Arkeolojinin içerisinde bu durumlar yok ama insanların içinde var o insanlar Arkeolojiyi kullanıyor. Peki Defineci? lik!!

Defineciliğin içinde eserleri kaçırmak varmı yokmu? Parayı en iyi veren kim olursa malı ona vereyim mantığı varmı yokmu? Üçkağıt, Dolandırıcılık, Hele en çokta yalan, hikaye, masal, cin, peri, varmı yokmu? Hatta definecilik ile alakalı tılsım, cin v.s kitaplar bile basılmış iken bu kavramların definecilikte olup olmadığını tartışmak bile yersiz.

Uzun lafın kısası Definecilik içerisindeki bu kavramları atmak lazım. Definecilik sadece hobi merak ve ilgi alanı olmalı. Kırmak tahrip etmek yalan konuşmak hikaye anlatmak insanları kandırmak gibi kavramlardan temizlenmeli ve temiz bir sicil ile devam etmelidir. Ayrıca çoluk çocuğun rızkı bu yolda harcanmamalı imkanlar dahilinden ötesi zorlanmamalı. Hastalık derecesinde ilerlemesine ve hayal kurulmasına engel olunmalı. Tabiki her birey kendi içerisinde bu sınırları çizmeli ve uygulamalıdır. Selametle...

Kullanıcı avatarı
ferdx45
DefinemORG'cu
DefinemORG'cu

Okunmamış mesaj gönderen ferdx45 » 12 Mar 2015, 23:22

SeRHaT21 yazdı:İyide defineci sanki ne yapmış? bende değersiz envanter hariç bir eserin defineci tarafından bak ben buldum işte burda dediğini görmedim :) oda satıyo öbürüde demekki. Arkeolog satınca sertifikalı hırsız Definecilere ise sertifikasız hırsız demek lazım gelir.

Şimdi bu ikisini tartışacak olursak biri bilinçli satıyor diğeri rastgele ya tutarsa mantığı ile. Biri yakalandımı hapse diğeri kılıfına uyduruyor.

Arkeoloji okuyanlara bunlar öğretilmiyor bahsettiğiniz üç kağıtçılık Arkeoloji ilminin içerisinde yoktur. O bahsedilen üçkağıtçılık ancak insanların içlerindedir. Arkeoloji ilminde olmayan olayı Arkeolojiye mal edemeyiz. Peki asıl konu ne? Arkeolojinin içerisinde bu durumlar yok ama insanların içinde var o insanlar Arkeolojiyi kullanıyor. Peki Defineci? lik!!

Defineciliğin içinde eserleri kaçırmak varmı yokmu? Parayı en iyi veren kim olursa malı ona vereyim mantığı varmı yokmu? Üçkağıt, Dolandırıcılık, Hele en çokta yalan, hikaye, masal, cin, peri, varmı yokmu? Hatta definecilik ile alakalı tılsım, cin v.s kitaplar bile basılmış iken bu kavramların definecilikte olup olmadığını tartışmak bile yersiz.

Uzun lafın kısası Definecilik içerisindeki bu kavramları atmak lazım. Definecilik sadece hobi merak ve ilgi alanı olmalı. Kırmak tahrip etmek yalan konuşmak hikaye anlatmak insanları kandırmak gibi kavramlardan temizlenmeli ve temiz bir sicil ile devam etmelidir. Ayrıca çoluk çocuğun rızkı bu yolda harcanmamalı imkanlar dahilinden ötesi zorlanmamalı. Hastalık derecesinde ilerlemesine ve hayal kurulmasına engel olunmalı. Tabiki her birey kendi içerisinde bu sınırları çizmeli ve uygulamalıdır. Selametle...
şimdi ortak bi noktada buluştuk serhat ustam :tsk nasıl çıkarttım ağzındaki baklayı :D
RASTGELSİN............

Kullanıcı avatarı
SeRHaT21
YÖNETİM
YÖNETİM

Okunmamış mesaj gönderen SeRHaT21 » 17 Mar 2015, 13:22

Orak noktada buluşmak güzel olsa da zor bence. Ortak noktada buluşmak için ortak noktada yürümek gerek. Arkeoloji ilmi de bir siyasi akım, görüş, düşünce akımında yürüyen yada yürütülen bir sahaya çekildiği gibi. Definecilik te ilk olarak maddi sonra manevi sonra siyasi ve en sonda acımasız olduğu kadar ihanet dolu bir sahaya alınmıştır. O sahadan ister Arkeolok geçsin ister Defineci. İkiside birdir. Ama o sahadan Arkeoloji asla geçmez, Arkeolok geçer ama Arkeoloji geçmez. Defineci geçer Arkeolok geçer ikiside bireydir. Definecilik diye bir ilim yoktur ama Arkeoloji diye bir ilim vardır. Arkeolok ile defineciler arasında bir bağ kurabilrisiniz ama Arkeoloji ile Definecilik arasında hiç bir bağ kuramazsınız......

Ancak Definecilerin belkide zamanla Arkeoloji ilmine merak duymaları Arkeolojiyi kendi çıkarları doğrultusunda kullanabilme hevesinden öte değildir...

Kullanıcı avatarı
CJ2609

Okunmamış mesaj gönderen CJ2609 » 21 Mar 2015, 14:47

böyle güzel olmuş :)

baspinar07

Okunmamış mesaj gönderen baspinar07 » 25 Mar 2015, 17:32

Kısacası;
arkeologlug ayrı , definecilik apayrı bir iştir. Bi r defineci arkeoloji eğitimi alırsa hep 1 değil 5 tık öndedir diğerlerinden.
Ama işin acı yanı, ben bir yeri kazarken yakalanırsam hemen karakolu boylarım,
ama arkeolog hertürlü kılıfına uydurur. ( en azında görüyorum abi adam aylardır yövmiyeli işçileriyle kazıyor -resmi kazı alanı değil-)
En Büyük Tecrübemiz Yaşadıklarımız...

“ARKEOLOJİ” sayfasına dön