DEDEKTÖRLERİN METALLERE OLAN DUYARLILIĞI: SIRASIYLA(düzeltme

Yerli Üretim Metal Dedektörler Hakkında Kullanıcı Yorumlarını Okuyabileceğiniz ve Sorular Sorabileceğiniz Bölümdür...

Moderatörler:SeRHaT21, OzaN, MaTRaX, MustanG, SEYRANİ

Cevapla [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Kullanıcı avatarı
AraşTIRmaCI
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
DEDEKTÖRLERİN METALLERE OLAN DUYARLILIĞI: SIRASIYLA(düzeltme

Okunmamış mesaj gönderen AraşTIRmaCI » 19 Haz 2009, 23:01

TEKRAR MERHABA ARKADAŞLAR...ÖNCELİKLE SİZLERDEN ÖZÜR DİLİYORUM...YALNIŞ BİR HESAPLAMA SONUCU BİLGİLER SİZE YALNIŞ YANSITILDI...AMA NİTEKİM DÜZELTİLDİ..BU ARAŞTIRMALAR ÇEŞİTLİ DEDEKTÖRLER İLE TEST SONUCU VEDE UZMAN DEĞERLENDİRMELERİ NETİCESİNDE SİZLERE SUNULMUŞTUR...SAYGILARIMLA ARAŞTIRMACI....

MERHABA ARKADAŞLAR...KULLANDIĞIMIZ HER TÜRLÜ VE HER MARKA DEDEKTÖRÜN METALLERE OLAN DUYARLILIĞI TARTIŞILMAZDIR...BU (GÜVENİLİR) DEDEKTÖRLER METALLERİ ALGILAMA SIRASI ŞÖYLEDİR ...NİÇİN SIRA DERSENİZ BUNU DA ÜSTADLARIMIZ YORUMLASIN DERİM..NEYSE LİSTEMİZ AŞAĞIDA Kİ GİBİDİR...!!!

SAĞLIKLI ÇALIŞAN CİHAZIMIZI AÇTIK HAVA VE TOPRAK AYARLARINI YAPTIK SIRA GELDİ ARAMAYA..HAYDİ RAST GELE DEDİK...

1-DEMİR (FE)
2-ALÜMİNYUM (AL)
3-ALTIN (AU)
4-BAKIR (CU)
5-TUNÇ
6-GÜMÜŞ (AG)
7-KURŞUN (SN)

DEMİR: 1. sırada bulunan bu metalimiz ise; kaynama noktası en yüksek olan metal olduğu için 1. sıradadır..

ALÜMİNYUM:2.Sırada Öncelikle atom ağırlığı en düşük metal olmasına rağmen,ergime noktası tunçtan sonra gelen ilk metaldir.Ama her ne suretle olursa olsun günümüzde bazı metallerle alaşım yapıldığından dolayı,gümüşe yakın olan bu metal dedektörün birinci tercihi olabilmektedir...

ALTIN: 3. en değerli ve vazgeçilmez elementimizdir.Tüm tek tekçilerin rüyalarına giren iştah kabartan ve bulunması bir o kadar zor olan eşsiz bir metaldir.24 ayar (kırmızımsı)saf altın ile 22,18,14 ayar altın arasında çok fark vardır.Neden derseniz bunun en iyi cevabı belli metaller sayesinde alaşıma uğramasıdır..Bir grek,bizans,roma yada osmanlı altını ile günümüz de kulağa takılan bir küpe yada parmağa takılan bir yüsük dedektörler tarafından şüphesiz farklı algılanacaktır ..

BAKIR: 4. sırada bulunan bakır tek tekte demir ve alüminyumdan sonra önümüze en çok çıkan metaldir.

TUNÇ(BRONZ): 5. sırada olan bu alaşımımız, genellikle kalay(%25) ve bakır(%75)karışımından elde edilir.Ama bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum; daha farklı bir yada birkaç metalde alaşımda kullanıldığında sırası (5) burası olamayabilir.Ayrıca orantılarında ki değişiklilikler sayesinde dayanıklılığı düşer ve çok kırılgan bir hal alabilir..

GÜMÜŞ: 6. sırada bulunan gümüş; tüm fiziksel özellikleriyle yerini korumaktadır.Günümüzde bazı bölgeler hariç nadir görünmektedir.En çok sorun yaşadığımız bir noktada hassasiyetini korumaktadır.Her ne kadar net ayrım yapan bir makine bulduk desekte,kurşun,tunç,alüminyum ve gümüşün belli bir süre sonra özellikle ekranlı dijital dedektörler tarafından net ayrımı yapılamayacaktır..(belli bir süre sonra devre ısınması sonucunda)

KURŞUN: 7. sırada olan bu metalimiz,günümüz topraklarında neredeyse her yerde önümüze çımaktadır.pi sistem dedektörlerde (ses ayrımı sayesinde) çabucak anlaşılabilse de diğer gelişmiş sistemlerde zorluk çıkarabilmektedir.

NOT: Bu sırası ile saymış olduğum metaller; başka metallerin ihtivası ile alaşıma uğramadıkça, dedektörler sayesinde böyle algılanacaktır...

Bu konu hakkında tek tekçi ve uzmanlarımızın görüşlerini almak isterim..Netice de burası bilgi ve paylaşım sitesi her kese bilgi dağıtalım isterken yalnış bilgilendirmekte istemem...saygılarımla ARAŞTIRMACI
..........THE LAST EXPLORERS............

http://www.definem.org Ana Sayfamızdaki Define İşaretlerimize Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Lütfen Facebook Sayfamıza Katılarak ve Arkadaşlarınıza Önererek Destek Veriniz...

http://www.facebook.com/Definem.org

Kullanıcı avatarı
05KAFKASKARTALI05
PROFESYONEL
PROFESYONEL
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: DEDEKTÖRLERİN METALLERE OLAN DUYARLILIĞI: SIRASIYLA(düze

Okunmamış mesaj gönderen 05KAFKASKARTALI05 » 14 Oca 2016, 20:35

ArastırmaCı kardeşim Bu sıralama bana göre ve cihazların duyarlılığına göre yanlış. ayrıca özellikle pulse cihazların bazılarında ( bünyesinde GROUND BALANCE sistemini barındıranlar) ın paslı demire karşı hassasiyetinin düşük olduğu tecrübe ile sabittir. bana görede şu şekilde; 1.DEMİR
2.GÜMÜŞ+ALTIN
3.BRONZ4.KURŞUN
5.BAKIR
6.ALÜMİNYUM(mat).
Bu bilgi teknik yönden deyil tecrübe ile edinilmiş bilgidir. ayrıca toprak mineral seviyesi, kullanılan ayar, kullanılan başlık ,manyetik alan vb etkenler bu sıralamayı değiştirecektir. her ortamda bu sıralama geçerli olmaz olamaz. saygılar.

Kullanıcı avatarı
maybach
PROFESYONEL
PROFESYONEL

Okunmamış mesaj gönderen maybach » 15 Oca 2016, 12:37

Güzel bi çalışma ama diğer metalleri bilmem altına. Hassasiyet
O kadarda iyi sayılmaz genel olarak
Cihazların frekansı ve çalışma sistemine göre değişir hassasiyet

Kullanıcı avatarı
AraşTIRmaCI

Okunmamış mesaj gönderen AraşTIRmaCI » 17 Oca 2016, 16:00

Merhabalar...

öncelikle yıllardan sonra ilk defa bu konuya yorum yapılması beni fazlası ile sevindirdi..

benim dedektörlerden kastım VLF sistemlerdi..ve buradan yola çıkarak hem akademik hemde tecrübeye dayalı olarak birden fazla VLF sistemle yapılan testler neticesinde ortaya konulmuş bir tabloydu..belki de gelişen tekneloji ile birlikte değişim gösterebilir..ancak bu sıralamada olan metallerin öz kütle,sönümlenme,atam no vs. listede ki sıralamaları bu biçimde..

pals sistem (pulse) değişir mi bilemiyorum..bunu incelemedim ancak değişeceğini pek sanmam..öz kütle farklılık göstermedikçe sıralama aynı olur kanısındayım..

saygılarımla...araşTIRmacı
..........THE LAST EXPLORERS............

http://www.definem.org Ana Sayfamızdaki Define İşaretlerimize Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Lütfen Facebook Sayfamıza Katılarak ve Arkadaşlarınıza Önererek Destek Veriniz...

http://www.facebook.com/Definem.org

“YERLİ METAL DEDEKTÖRLER” sayfasına dön